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海外「中のチキンが神々しい!」 日本の豚カツに対する海外の反応

一番うまい豚カツを求めて、日本の端っこまで旅をしてきた。
これが、東京にあるトンカツ青木の山形産特上肩ロースだ。ソースの代わりに色んな種類の塩をつけていただく。
いままで食べた中で一番うまい。

'I’ve travelled to the far corners of Japan In search for the best tonkatsu. Here it is, SP Yamagata Pork shoulder Katsu at Tonkatsu Aoki in Tokyo. Instead of sauce, they use various salts for dipping. The best I’ve had.' |
【VIP・生活まとめ】
2.:海外の名無しさん
僕のいる沖縄まで来てくれたら平凡なトンカツ作ってあげるよ。
でもほかにキャベツとトンカツパスタとかバーガーとか変なものも作れるよ。
'You can come to me in Okayama where I will make you a mediocre tonkatsu, but make something weird out of it like cabbage and tonkatsu pasta, or a burger.' |
↑15 |
3.

明らかに鹿児島の黒豚トンカツ食べたことないでしょ。
それも美味しそうだけどね!
'Clearly sir or madam, you have not been to Kagoshima and had a black pork Tonkatsu. Looks great though!' |
↑11 |
4.

>>3
食べたことない!かなり美味しい?
'I haven’t! Pretty amazing??' |
↑3 |
5.

>>4
鹿児島の黒豚は一般に日本で一番美味しい豚肉だとされてるから、鹿児島のトンカツはかなり旨いよ。
この写真のやつも圧巻だけど。僕も食べに行かなくっちゃ。
'Kagoshima black pork is generally considered the best pork in Japan so the tonkatsu there is pretty amazing. This one looks spectacular though. I really need to try it.' |
↑4 |
6.

>>4
その通り。きみの美味しそうなお肉の写真を否定するわけじゃないし、それも絶品だと思う。
でもしばらく前にいった日帰り旅行で黒豚トンカツを食べたんだけど、豚肉の肉汁と旨味が滲み出てた。
'Absolutely. No disrespect to your luscious looking meat in the pic, I’m sure it was excellent, but I had a kurobuta Tonkatsu a while back on a day trip, and it was simply oozing with piggy juices and flavour.' |
↑3 |
7.

そのパン粉!素晴しい!もうちょっとそのお塩について教えてくれる?
何かフレーバーがついてたりするの?
'That crumb! Amazing! Can you tell us more about the salts? Were they flavoured with something?' |
↑4 |
8.

うん、パン粉の衣すごい美味しかった。
常に3,4種類の塩が用意されてるよ。僕が言った時はヒマラヤ岩塩、テキサスソルトとアパラチア山脈でとれたお塩があったな。
肉の真ん中はピンク色でとってもジューシーだった。
'Yes the panko is on there very nice. They have about 3-4 salts at any given time. When I went they had Himalayan, Texas salt, and some Appalachian mountain salt. Meat is served slight pink in the center, very juicy.' |
↑2 |
9.

>>8
>肉の真ん中はピンク色でとってもジューシーだった。
個人的な意見としては、これが唯一の豚肉の提供の仕方。
'>Meat is served slight pink in the center, very juicy. The only way to serve pork IMO.' |
↑4 |
10.

見た目完璧。
'That looks absolutely perfect.' |
↑3 |
11.

八丁味噌をたくさんつけて食べたい。
自分で味噌持って行って僕らの田舎者の流儀で地元の人怖がらせちゃう。
'Slather it up with hatcho miso and I am in, maybe I just carry some up with me and horrify the locals with our yokel customs :)' |
↑2 |
12.

すばらしい。よくやった。
'Amazing. Good job' |
↑2 |
13.

くっそ。これ食べたい!
'Damn. I want this!' |
↑2 |
14.

かつくらと比べてどう?
'How would you compare it to that of Katsukura?' |
↑1 |
15.

>>14
かつくらも美味しいけど、このレストランのほうが2歩上だな。
パン粉と、肉の厚さ。豚汁がついてくるし、トンカツにつける用のカレーもあるんだ!ん
'Katsukura is good but this place is about 2 steps above. The panko breading, the thickness of the meat. They serve everything with tonjiru and you can even get a side of curry to dip in!' |
↑3 |
16.

>>15
両国にある長谷川はどう?
'How about to Hasegawa in Ryogoku?' |
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17.

>>16
長谷川より一歩上かな。似てるけど、蒲田にある青木は僕を涙ぐませたよ。
'I’d say about one step above Hasegawa. Similar but Aoki in Kamata made me tear up a bit.' |
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18.

日本の隅々までまわったのにそれでも一番旨いトンカツが東京にあったって?なんてこった。
'You travelled to the far corners of Japan yet you say the best tonkatsu is in Tokyo? Oh dear.' |
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19.

>>18
こっちのほうが高いけど、このレストランは日本ので一番の農場から取り寄せたものを使ってるんだ。
'It’s more expensive but they restaurants in japan are getting their meat and produce sourced from the best farms all over Japan.' |
↑1 |
20.

この料理よく知らないけど、パン粉が美味しそうだし中のチキンが神々しい。
'Not that familiar with this dish but that breading looks great and the chicken on the inside looks divine.' |
↑1 |
※翻訳元:
https://www.reddit.com/r/JapaneseFood/comments/9ni4fc/ive_travelled_to_the_far_corners_of_japan_in/
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