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日本「世界よ、これが新鮮なわさびの摩り下ろしだ!」 海外の反応

1.

これが新鮮なわさびのすりおろしだ!

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'This is how fresh wasabi is made.' |
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2.:海外の名無しさん
日本人ですら、これこそ本当のわさびであることを知らない人が多いよ。
見慣れた緑色のペーストのやつは食用色素を使った山わさび。
本物のわさびは大量消費するには高価だし繊細すぎる。
日本でも特定の条件下が整った川でないと育たないからね。
そして収穫後は1週間以内に使わないと風味が失われてしまう。
するおろしたら20〜30分のうちには食べないといけないんだ。
'99.99% of the people don't know that this is Wasabi, not even most japanese know this. That green paste you get at restaurants is horseraddish with green food colouring. Real Wasabi is way too expensive and delicate for mass consumption. It only grows under very specific conditions in japanese rivers. And once it's harvested it has to be used within a week, or it looses it's specific flavor. Once the paste is made, you have 20-30min until the flavor is completely gone.' |
3.

知らなかったわ、ありがとう。
'I did not know that. Thanks.' |
4.

>>3
収穫するまでに1.5~5年くらいかかるって知ったばかり。
信じられない…
育ててみたいと思ってたのに…
マジか。
'just read that it takes 18 months to 5 fucking years to harvest it ..... fuck .... i was thinking about planting it but ... 18 months to 5 years ... Damn' |
5.

どっちのほうがおいしい?
'which one tastes better?' |
6.

>>5
そりゃ本物のほうさ、口中に甘い余韻が残るんだ。
すごく美味しいよ。
'real Wasabi, the finish of the flavor is sweet. So nice.' |
7.

日本の食文化を超リスペクトする者として、この板前さんの包丁使いはあやしい。
'With all respect to japanese cuisine culture, I'm really doubting about his knife skills.' |
8.

>>7
ぞわぞわしたよね、包丁の握り方とかカットの仕方とか。
ゴードン(※)がいたらしばかれてるとこだよ。
※ゴードン・ラムゼイ スコットランド出身の3つ星シェフ。短気な性格で、スタッフを罵倒したり物を投げたりするドキュメンタリー番組が人気。
'same i felt so uncomfortable. The way he holds the knife, the way he cuts inwards to his other hand. If Gordon was there he would get a beating' |
9.

そのすりおろし器の表面はサメの皮でできてるんだよ。
'the surface of the grating paddle is made out of shark skin.' |
10.

確かに、サメ肌って細かいトゲ状でざらざらしてるもんね。
'that's amazing. Shark skin is coarse and has lots of micro spikes.' |
11.

本物のわさびを一度食べてみたいよ!
'I'd like to taste real wasabi once, not the fake stuff in most places.' |
12.

新鮮なわさびは甘くて爽やかなの。
確かに少しスパイシーでむせそうになる。
温蕎麦にも冷蕎麦にもよく合うわ。
'Fresh wasabi is sweet and refreshing, with a hint of that spicy chokey kick. Goes really nice with soba, either hot or cold.' |
13.

すっごい高そう。
'That looks very expensive' |
14.

すっごい高いわよ。
私なんか一生に一度でも食べられないかも。
'it IS very expensive. I don't think I will be able to try it in my lifetime :(' |
15.

オレ、わさびキライ。
'I dont like wasabi.' |
※翻訳元:
https://9gag.com/gag/aMx0KqW#comment
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